Welkom op mijn website!

Hier vind je informatie over mijn activiteiten als jazz musicus, pianist, schrijver en componist.

Woonachtig in het midden van inspirerend Frankrijk, heb ik inmiddels veel goede musici leren kennen hier in de Auvergne. Allemaal uitstekend onderlegde, fijne en inspirerende mensen.

Clé de Fra – duo met saxofonist Clément Renaudie

Elektrische eigen muziek van toetsen, sequencers en saxofoon met effectpedalen, dat is Clé de Fra. Clément Renaudie en ik delen onze interesse voor mooie composities en sounds. Een nieuwe band met ambitie! Onze teaser op YouTube…

Triango

Ik speel in een tango trio met bandoneonist Michel Nivelon en bassist François Collas. Erg interessant en leuk om te doen! We spelen tangos van verscheidene artiesten, waaronder – uiteraard – Astor Piazzolla. Onze concerten worden zeer goed ontvangen.

Mijn interactieve boek ‘Improvisation!’ deel 1 en 2

De laatste paar jaar werkte ik aan een boek over improviseren. Het moet muzikanten helpen bij het begrijpen van alle aspecten van improviseren in muziek. Het is in het Nederlands, maar ik werk momenteel aan een vertaling in het Frans.

Deel 1 behandelt simpele akkoordvormen en toonladders, die in popstukken voorkomen en andere soorten minder gecompliceerde muziek.

Deel 2 gaat dieper in op toonladders en meer complexe akkoordvormen, zoals gebruikt in jazz.

Aangezien het een interactief boek is, kun je naar voorbeelden luisteren en meespelen. De muziekfragmenten zijn ook beschikbaar voor downloaden, zodat je kunt oefenen zoals jou dat uitkomt.