Welkom op mijn website!

Hier vind je informatie over mijn activiteiten als jazz musicus, pianist, schrijver en componist.

Woonachtig in het midden van inspirerend Frankrijk, heb ik inmiddels veel goede musici leren kennen hier in de Auvergne. Allemaal uitstekend onderlegde, fijne en inspirerende mensen.

Clé de Fra – duo met saxofonist Clément Renaudie

Elektrische eigen muziek van toetsen, sequencers en saxofoon met effectpedalen, dat is Clé de Fra. Clément Renaudie en ik delen onze interesse voor mooie composities en sounds. Een nieuwe band met ambitie! Onlangs is ons eerste album “Clé de Fra – Adrenalin” live gegaan op de diverse muzieknetwerken.

Mijn interactieve boek ‘Improvisation!’ deel 1 en 2

De laatste paar jaar werkte ik aan een boek over improviseren. Het moet muzikanten helpen bij het begrijpen van alle aspecten van improviseren in muziek. Het is in het Nederlands, maar ik werk momenteel aan een vertaling in het Frans.

Deel 1 behandelt simpele akkoordvormen en toonladders, die in popstukken voorkomen en andere soorten minder gecompliceerde muziek.

Deel 2 gaat dieper in op toonladders en meer complexe akkoordvormen, zoals gebruikt in jazz.

Aangezien het een interactief boek is, kun je naar voorbeelden luisteren en meespelen. De muziekfragmenten zijn ook beschikbaar voor downloaden, zodat je kunt oefenen zoals jou dat uitkomt.