Bio

Een ander leven…
Voor mijn professionele muziekcarrière studeerde ik management en marketing en druktechnologie. Ik werkte een aantal jaren in de grafische industrie.

Muziek…
Ik begon met pianospelen toen ik 8 was. Onder de liefdevolle begeleiding van mijn vader verkende ik akkoorden en jazzmuziek. Gedurende 10 jaar studeerde ik piano en speelde in jazz bands. Later had ik de eer gedurende een paar jaar pianoles te volgen bij pianist Jeroen van Vliet.
Op mijn 40e veranderde ik mijn leven en werd toegelaten op het Fontys Conservatorium in Tilburg waar ik cum laude afstudeerde in 2007. Ik studeerde daar bij een hoop goede muzikanten, zoals Willem Kühne, Jeroen van Vliet (alweer), Rob van Bavel, Randal Corsen en Harmen Fraanje.

Ik bekwaamde mij als docent piano op het Centrum voor de Kunsten in Roosendaal en als mijn eigen baas. Ondertussen speelde ik in formaties van Frank van der Kooij en in verscheidene eigen bands en maakte een CD in eigen beheer met het Fran Schreuder Trio.  Ik ben ook componist. Momenteel woon en werk ik in Frankrijk. Met saxofonist Clément Renaudie begon ik het electrojazzduo Clé de Fra. Ik participeer ook in projecten met fluitist Jeroen Pek, saxofoniste Pauline Alla en bassist Henk Arts.

Schrijven…
Mijn les geven bracht me op het idee een boek te schrijven over improvisatie. Mijn ervaring en kennis op dit gebied stimuleerden mij er in te duiken! Het is een interactief boek (ibook) geworden wat ideaal is voor dit onderwerp vanwege de interactie en auditieve mogelijkheden.

Youtube…
Ik ben redelijk succesvol op YouTube met mijn instructievideo’s over pianospelen en improviseren in het Frans en het Nederlands.

Frankrijk…
Aangezien ik mijn hele leven al naar Frankrijk ga, heb ik besloten er te gaan leven. Ik geniet van het goede leven in de Auvergne en ontmoet(te) er vele goede muzikanten waar ik regelmatig mee optreed en verschillende projecten doe.
Ik kan diegenen die hun vaardigheden als improvisator wensen te verbeteren van dienst zijn met les geven via internet.