Welkom op mijn website!

Hier vind je informatie over mijn activiteiten als jazz musicus, pianist, schrijver en componist.

Woonachtig in het midden van inspirerend Frankrijk, heb ik inmiddels veel goede musici leren kennen hier in de Auvergne. Allemaal uitstekend onderlegde, fijne en inspirerende mensen.

Unibi

Samen met de Nederlandse bassist Henk Arts, die ook in deze regio woont, begon ik met Unibi: Met drummer Denis Maisonneuve, gitarist Philippe Casquel en saxofonist Clément Renaudie vormden we een jazz groep die uitsluitend eigen muziek speelt van elk bandlid. We repeteren intensief en deden reeds enkele concerten.

Triango

Onlangs werd ik gevraagd voor een tango trio met bandoneonist Michel Nivelon en bassist Henk Arts. Erg interessant en leuk om te doen! We spelen tangos van verscheidene artiesten, waaronder – uiteraard – Astor Piazzolla. Ons eerste concert werd zeer goed ontvangen. Meer volgt…!

Duo met saxofoniste Pauline Alla

Sinds enige tijd treden saxofoniste Pauline Alla en ik als duo op. Met prachtige stukken van de grote jazzcomponisten van onze tijd en eigen werk hebben wij een mooi repertoire samengesteld.

Clé de Fra – duo met saxofonist Clément Renaudie

Elektrische eigen muziek van toetsen, sequencers en saxofoon met effectpedalen, dat is Clé de Fra. Clément Renaudie en ik delen onze interesse voor mooie composities en sounds. Een nieuwe band met ambitie! Onze teaser op YouTube…

Mijn interactieve boek ‘Improvisation!’ deel 1 en 2

De laatste paar jaar werkte ik aan een boek over improviseren. Het moet muzikanten helpen bij het begrijpen van alle aspecten van improviseren in muziek.

Deel 1 behandelt simpele akkoordvormen en toonladders, die in popstukken voorkomen en andere soorten minder gecompliceerde muziek.

Deel 2 gaat dieper in op toonladders en meer complexe akkoordvormen, zoals gebruikt in jazz.

Aangezien het een interactief boek is, kun je naar voorbeelden luisteren en meespelen. De muziekfragmenten zijn ook beschikbaar voor downloaden, zodat je kunt oefenen zoals jou dat uitkomt.